International Yoga day

Η Γιόγκα είναι η αρχαία παράδοση της Ινδίας και είναι κάτι περισσότερο από μια φυσική δραστηριότητα. Η γιόγκα είναι ουσιαστικά μια πνευματική πειθαρχία που βασίζεται στη λεπτή επιστήμη, η οποία επικεντρώνεται στην επίτευξη αρμονίας μεταξύ μυαλού και σώματος. Η λέξη «Γιόγκα» προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα «Yuj», που σημαίνει «να ενώσεις» ή «να ζυγίσεις» ή «να ενώσουμε». Τα αποδεδειγμένα οφέλη της γιόγκα περιλαμβάνουν αυξημένη ευελιξία και φυσική κατάσταση, προσοχή και χαλάρωση.

Τα Ηνωμένα Έθνη γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Γιόγκα κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου από το 2015. Το ψήφισμα για τη Διεθνή Ημέρα της Γιόγκα προτάθηκε από την Ινδία και εγκρίθηκε από ένα ρεκόρ 175 κρατών μελών μέσω του ψηφίσματος 69/131 του ΟΗΕ. Φέτος το θέμα της Διεθνούς Ημέρας Γιόγκα (IDY) είναι «Γιόγκα για την υγεία – Γιόγκα στο σπίτι». Το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για τη Φυσική Δραστηριότητα 2018-2030, το οποίο εγκρίθηκε από τα κράτη μέλη, αναφέρει τη γιόγκα ως μέσο βελτίωσης της υγείας.

hatha_studio


Η σωματική αδράνεια είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για NCDs, δηλαδή καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο, μαστός και άλλους καρκίνους και διαβήτη. Αντίθετα, στην Ινδία, τα πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι περίπου το 25% των ενηλίκων και των εφήβων είναι σωματικά αδρανείς με ορισμένες αναφορές που ισχυρίζονται ότι λιγότερα από τα μισά παιδιά και νέοι στην Ινδία πληρούν τις οδηγίες της PA.

Η τακτική σωματική δραστηριότητα σχετίζεται με βελτιωμένη ευεξία, καθώς και με αυξημένη κοινωνική και ψυχική υγεία. Οι θετικές επιπτώσεις στην υγεία διαφόρων τύπων και η διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας στα αποτελέσματα της υγείας είναι εμφανείς. Η σωματική δραστηριότητα είναι προστατευτικός παράγοντας για την πρόληψη και τη θεραπεία των κορυφαίων μη μεταδοτικών ασθενειών (NCDs), δηλαδή καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη και καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου. Συμβάλλει επίσης στην πρόληψη άλλων σημαντικών παραγόντων κινδύνου NCD, όπως υπέρταση, υπέρβαρο και παχυσαρκία και σχετίζεται με βελτιωμένη ψυχική υγεία, γνωστικά αποτελέσματα υγείας και καθυστέρηση στην έναρξη της άνοιας.

sunset_yoga_patra

Ας έρθουμε μαζί για να γιορτάσουμε τη Διεθνή Ημέρα Γιόγκα στις 21 Ιουνίου και να δεσμευτούμε να γίνουμε πιο δραστήριοι σωματικά, να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές και να ακολουθήσουμε μοτίβα τρόπου ζωής που ενισχύουν την καλή υγεία.

Εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών, αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χορό στο mare mare με περιορισμό στον αριθμό των ατόμων και θα μπορείτε να παρακολουθήσετε και διαδικτυακά όσοι δεν επιθυμούν να παραβρεθούν ή να κρατήσουν θέση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μάθημα γιόγκα, αναπνευστικών ασκήσεων και διαλογισμό.


Η συμμετοχή για όλα τα μαθήματα είναι 10€ και μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας ΕΔΩ για διαθεσιμότητα καλέστε μας στο 2610 000867 ή info@hathastudio.gr η πληρωμή γίνετε με paypal ή τραπεζική κατάθεση ή με φυσική παρουσία στον χορό του Hatha Yoga & Pilates Studio Λευκωσίας & Κερύνειας 16.

Ελάτε να βιώσουμε μία μοναδική εμπειρία πρακτικής της γιόγκα μέσα από τους ήχους της θάλασσας της φύσης και το φως του μαγευτικού ήλιου. Σας περιμένουμε όλους με πολύ χαρά…
Η πρακτική είναι ανοιχτή σε όλα τα επίπεδα.

Παρακαλούμε να έχετε δικό σας στρωματάκι.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

  • Ώρα προσέλευσης 18:30
  • Μάθημα γιόγκα 19:00 – 20:00
  • Μάθημα αναπνευστικών ασκήσεων 20:00-20:30
  • Διαλογισμός 20:30-21:00

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *