Pranic Healing & Reflexology Νέες Θεραπείες

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ
 
 
Η ρεφλεξολογία είναι μια συμπληρωματική θεραπεία που στοιχειοθετήθηκε και τεκμηριώθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στις Η.Π.Α., παρόλο που υπάρχουν δείγματα εφαρμογής της σε διάφορα σημεία του πλανήτη από τα αρχαία χρόνια.
 
Πρόκειται για μια ήπια και χωρίς φάρμακα επίδραση στο νευρικό σύστημα που έχει στόχο τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας του ανθρώπου. Βασίζεται στο γεγονός ότι στα πέλματα, στις παλάμες και στα αυτιά υπάρχουν «αντανακλαστικά» σημεία του ανθρώπινου σώματος. Διεγείροντας συστηματικά αυτά τα σημεία με ειδικές πιέσεις και χειρισμούς, προκαλείται έντονο αντανακλαστικό ερέθισμα σε αντίστοιχο όργανο, αδένα ή περιοχή του σώματος και διεγείρεται το νευρικό και το αμυντικό σύστημα του οργανισμού. Ιδιαίτερα στα πέλματα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, οι οποίες ακόμα και με το ξυπόλυτο βάδισμα σε πέτρες ή χώμα ενεργοποιούν τους μηχανισμούς αυτοΐασης του σώματος.
 
Η Ρεφλεξολογία δεν είναι ιατρική θεραπεία, δεν κάνει διάγνωση, δεν παρεμβαίνει στον οργανισμό, δε συνιστά ή χορηγεί φάρμακα και δεν προκαλεί παρενέργειες. Είναι μία τελείως φυσική και ακίνδυνη θεραπευτική μέθοδος και μπορεί να συνδυαστεί συμπληρωματικά με οποιαδήποτε παραδοσιακή ή μη μέθοδο θεραπείας.
 
Η φιλοσοφία της ρεφλεξολογίας στηρίζεται στο ότι κάθε κύτταρο μας είναι ένας σημαντικός διαβιβαστής πληροφοριών. Μέσα από το άγγιγμα, με τις πιέσεις ξεμπλοκάρουμε το σώμα, ώστε να απελευθερωθούν οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του και κατ’ επέκταση να ενεργοποιηθεί, να χαλαρώσει και να εξισορροπηθεί ο οργανισμός. Πέρα από το γεγονός ότι ανακουφίζει από το άγχος και επιφέρει χαλάρωση και ευχαρίστηση απελευθερώνοντας ενδορφίνες, βοηθά στην υποχώρηση συμπτωμάτων και στη διόρθωση δυσλειτουργιών. Ωφελεί στην ανακούφιση του πόνου, σε μυοσκελετικά, ορμονικά και γυναικολογικά ζητήματα, σε αλλεργίες, σε αναπνευστικές και πεπτικές παθήσεις αλλά και νευρολογικές ανωμαλίες. Βοηθά επίσης στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, την καλύτερη αποτοξίνωση και σε προβλήματα ύπνου. Λειτουργεί και προληπτικά αφού συμβάλλει στη ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Ακόμα, σε ασθένειες όπως καρκίνος, Σ.Κ.Π. και άλλα αυτοάνοσα μπορεί να λειτουργήσει εξισορροπητικά ώστε ο ασθενής να μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την ασθένεια.
 
Τέλος μπορεί να αποτελέσει υποστηρικτικό μέσο για γυναίκες που έχουν δυσκολίες για να συλλάβουν ή για να προχωρήσουν ομαλά από την αρχή της κύησης μέχρι τον τοκετό. Χρησιμοποιείται δε από την πρώτη μέρα ενός βρέφους μέχρι τα βαθιά γεράματα του ανθρώπου.
 
 
 
Pranic Healing

Το Pranic Healing είναι ένα απλό, αλλά ιδιαίτερα ισχυρό και αποτελεσματικό no-touch σύστημα ενεργειακής θεραπείας που αναπτύχθηκε από τον Grand Master Choa Kok Sui, και μας διδάσκει πώς να διαχειριζόμαστε τις φυσικές πηγές ζωτικής ενέργειας ή πράνα (prana) για τη θεραπεία του φυσικού και ενεργειακού σώματός μας. Το πράνα (λέξη σανσκριτικής προέλευσης που σημαίνει «ζωή –δύναμη») είναι η αόρατη βιοενέργεια ή ζωτική ενέργεια που κρατά το σώμα ζωντανό.
 
Ο Master Choa συγκέντρωσε πανάρχαιες γνώσεις από πάρα πολλά διαφορετικά πεδία και τα ένωσε σε αυτό το μοναδικό ενεργειακό θεραπευτικό σύστημα. Συνέθεσε διάφορες ενεργειακές τεχνικές θεραπείας και διαλογισμού δημιουργώντας μια εξαιρετικά εύκολη και αποτελεσματική επιστήμη, ανοίγοντας έτσι τις πόρτες σε αυτά που κάποτε θεωρούνταν απόκρυφα μυστικά.
 
Το Pranic Healing είναι μια εξαιρετικά εξελιγμένη θεραπευτική τεχνική που έχει τις ρίζες της στις αρχαίες διδασκαλίες της Εξωτερικής Σχολής του Κινέζικου Ιατρικού Chi Kung που για αιώνες ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό. Χρησιμοποιεί το πράνα για να προκαλέσει συγκεκριμένες βιοχημικές αλλαγές που επιτυγχάνουν την έμφυτη δυνατότητα του σώματος να αποτρέψει, να ανακουφίσει και να θεραπεύσει ένα μεγάλο φάσμα των φυσικών, συναισθηματικών, διανοητικών και ψυχολογικών ασθενειών. Με το Pranic Healing επηρεάζουμε αυτή την φυσική ζωτική δύναμη έχοντας σαν αποτέλεσμα ένα υγιέστερο φυσικό σώμα. Η φυσική επαφή δεν είναι απαραίτητη αφού το Pranic Healing εφαρμόζεται στο ενεργειακό σώμα και όχι στο ορατό φυσικό σώμα. Αυτό το ενεργειακό σώμα απορροφά ζωτική ενέργεια και τη διανέμει στα όργανα και τους αδένες. Οι ασθένειες εμφανίζονται αρχικά ως ενεργειακές δυσαρμονίες πριν εξελιχθούν ως παθήσεις στο φυσικό σώμα. Εάν όμως το ενεργειακό σώμα διατηρηθεί καθαρό και ισορροπημένο τότε είναι απίθανο να εκδηλωθούν ως φυσικές παθήσεις.
 
Το Pranic Healing είναι από μόνο του μια μοναδική θεραπευτική τεχνική με εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συμπλήρωμα οποιασδήποτε άλλης θεραπευτικής τεχνικής. Δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τη συμβατική ιατρική, αλλά να την συμπληρώσει.