Acro Yoga & Contemporary Dance Weekend

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με έναν ιδιαίτερο, έντονο συναισθηματικά και σωματικά, διασκεδαστικό τρόπο να επικοινωνούμε, να ακροβατούμε και να κινούμαστε!

Για πρώτη φορά στην Πάτρα 2ήμερο σεμινάριο ακροβατικών της AcroYoga και σύγχρονου χορού με ακροβατικά σε ζευγάρια, με τους Γιάννη Καρβέλη και Σμαρώ Κεπαπτσόγλου.

Σάββατο 31/01 16:00-20:00
Σε αυτό το έντονο τετράωρο θα ξεκινήσουμε με την solar asana, αλληλουχία ασκήσεων και θέσεων ειδικά σχεδιασμένη να ενεργοποιείται και να δυναμώνει το σώμα μας προετοιμάζοντάς το για κατακόρυφα (χωρίς τοίχους) και ακροβατικές θέσεις με διαδοχικό βαθμό δυσκολίας. Θα δουλέψουμε πάνω στην τεχνική ATB (Alightment-Tightness-Balance), μία ιδιαίτερη τεχνική της AcroYoga να καταφέρουμε με ασφάλεια και μεγαλύτερη ευκολία τα πιο σταθερά και ίσια κατακόρυφα. Χτίζοντας μέσα απο ασφαλή και διάσκεδαστικο τρόπο την εμπιστοσύνη θα προχωρήσουμε σε ροή επαναλαμβανόμενων ακροβατικών σε ζευγάρια κάτι το οποίο ονομάζουμε στην AcroYoga ''washing machines''.

Κυριακή 01/02 11:00-15:00
4 ώρες σύγχρονου χορού μέσα από ασκήσεις εδάφους, δυναμικής yoga, στηρίξεις στα χέρια και partnering. 4 ώρες, μέσα από τις οποίες αντιλαμβάνεσαι ότι μπορείς να εκφράσεις συναισθήματα και καταστάσεις μέσα από την κίνησή σου. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με μία χορογραφία που συνδυάζει τα ακροβατικά του Σαββάτου με τον σύγχρονο χορό. Ο σύγχρονος χορός δεν απευθύνεται μόνο σε χορευτές..το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση, πάθος και πολλή ψυχή!


Τα workshops δεν απευθύνονται μόνο σε αθλητές, performers και χορευτές. Μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η κατοχύρωση της θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Κόστος:
40 euro / full weekend workshop

Λίγα λόγια για τους Γιάννη και Σμαρώ:

Ο Γιάννης γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο τμήμα αυτοματισμού και στη Masterd στο τμήμα ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Από την παιδική του ηλικία ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό στο στίβο, καθώς παράλληλα με τις καταδύσεις, το kick boxing και περιοδικά με το χορό. Το 2011 ενώ εργαζόταν και έμενε στην Αθήνα γνώρισε για πρώτη φορά το χώρο της yoga. Η γνωριμία του με τον δάσκαλο του στη yoga και στην acroyoga αποτέλεσε και σημαντικό παράγοντα στην πορεία του πάνω στο αντικείμενο. Από το 2011 μέχρι και τώρα έχει ολοκληρώσει workshops, σεμινάρια, immersions και teachers trainings σε Ινδονησία, Λονδίνο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Λάρισα και Βόλο, από διάφορους καταξιωμένους έλληνες και ξένους δασκάλους, όπως τον Jason Nemer, Bonnie Argo, Pau Castellsague, Grek Franklin, Erica Montes, Laura Velazquez, Marc Bauchet, Julia Weis, Carlos Romero, Κωνσταντίνο Καραφουλίδη, Δέσποινα Τερζίδου και Έλενα Μουρατίδου. Έχοντας ολοκληρηρώσει εκπαιδευτικά όπως το Professional Yoga Teacher Training της Grafts, Aerial Flow Yoga/Aerial Dance L1&L2 Teacher Training, Acroyoga Teacher Training, Acroyoga Elemental Immersion και Acroyoga Lunar Immersion, σήμερα διδάσκει σεμινάρια και μαθήματα σε σχολές χορού, γυμναστήρια και αθλητικούς συλλόγους σε Βόλο, Λάρισα, Αθήνα και Θεσσαλόνικη.

Η Σμαρώ γεννήθηκε το 1990 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων του ΤΕΙ Τρικάλων. Η αγάπη της για τον αθλητισμό από την παιδική ηλικία, την οδήγησε στην ενασχόληση με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες όπως ενόργανη γυμναστική, σκι, κολύμβηση και χορό. Το 2011 εισάγεται στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού Α.Καφαντάρη. Τον Ιανουάριο του 2013 ολοκληρώνει το Professional Yoga Training της Grafts και από τότε έως σήμερα παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια yoga και acroyoga με δάσκαλο τον Κ.Καραφουλίδη. Τον Ιούλιο του 2014 αποφοιτά από την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού Α.Καφαντάρη ως δασκάλα χορού/χορογράφος. Σήμερα διδάσκει σύγχρονο χορό και yoga σε σχολές χορού, γυμναστήρια και αθλητικούς συλλόγους. Είναι μέλος της επαγγελματικής ομάδας jazz-musical theatre dance με χορογράφο τον Χ.Κατίδη και έχουν ανεβάσει παραστάσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Βέλγιο και Μάλτα. Το 2009-2010 χορεύει ως cheerleader στην ομάδα Μπάσκετ Α1 των Τρικάλων και το 2010 συμμετέχει σε χορευτικό δρώμενο με υπεύθυνο τον Π.Μεταξόπουλο. Από το 2009 μέχρι σήμερα, έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς χορού και έχει παρακολουθήσει πολλά workshops και σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα και Καλαμάτα. Σε αυτά διδάχτηκε διάφορες τεχνικές του σύγχρονου χορού όπως safety release technique, stand up Performance, τεχνική Re-member και τεχνική χοροθεάτρου από τους διακεκριμένους καθηγητές χορού-χορευτές Δ.Κόκκινο, χοροδιδάσκαλο της ομάδας Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, Br. Caverna, Λ.Χαράκη, G.Cools, Ε.Μαλκότση, Κ.Ευθυμιάδου κ.α. Τέλος, παρακολούθησε το 21ο και το 22ο Πανελλήνιο συνέδριο wellness fitness & dance και 1st Balkan fitness convention GR.A.F.T.S., σε Acroyoga workshop και Body Spirit Conference.

Ο συνδιασμός των ακροβατικών της Acroyoga και του σύγχρονου χορού αποτέλεσε και αγαπημένο κοινό αντικείμενο ασχολίας του Γιάννη και της Σμαρώς. Το πλέον χορευτικό ζευγάρι συμμετέχει με performances και διδάσκει workshops σε διάφορα events, festivals και θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.