200 hr YTTC

200 ΩΡΕΣ YTTC ΣΤΗΝ ASHTAGA YOGA VINYASA FLOW ΙΟΥΝΙΟΣ 2019


Το προγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων του Hatha Yoga & Pilates Studio είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Yoga Alliance που εγκρίνει 200 ώρες διδασκαλίας. Είναι ένας τρόπος επιβράβευσης για την ανάπτυξη της πρακτικής Ashtanga Yoga και για να μάθετε πώς να διδάξετε τη Vinyasa Flow. Το εκπαιδευτικό  διαρκεί 21 ημερες.


Προσφέρουμε ένα πρόγραμμα που παρουσιάζεται σε ένα διασκεδαστικό, χαλαρό, μοντέρνο και προοδευτικό περιβάλλον. Οι μαθητές πρέπει να είναι διατεθειμένοι να είναι διανοητικά και σωματικά έτοιμοι καθώς οι τάξεις ποικίλλουν από σωματικά σθεναρές έως μαλακές και πιο αποκαταστατικές συνεδρίες.


Στόχος του εκπαιδευτικού είναι να
αναπτύξτε τη δική σας προσωπική πρακτική της Ashtanga Yoga και της Vinyasa Flow, να σχεδιάστε και να διδάξτε μια τάξη ροής Vinyasa Flow για τους συμμαθητές σας,
να μάθετε να εξασκείτε την Πραναγιάμα και τα Κρύγιας και να μελετήσετε τα Yoga Sutras του Patanjali και να ξέρετε πώς να τα ενσωματώσετε στην καθημερινή σας πρακτική


Κριτήρια
Αυτό το εκπαιδευτικο είναι για σας αν:


  * Έχετε κάνει αρκετή γιόγκα και έχετε μια βασική κατανόηση για το τι είναι η Ashtanga Yoga και η Vinyasa Flow.
  * Αν ψάχνετε να γίνετε δάσκαλος γιόγκα.
  * Θέλετε να λάβετε πιστοποίηση αναγνωρισμένη από το yoga alliance. 


Πρόγραμμα Σπουδών Ashtanga Yoga


Το πρόγραμμα προσφέρει μια ισχυρή βάση στην Ashtanga Yoga, με επίκεντρο τη σωστή ευθυγράμμιση των στάσεων της Πρώτης Σειράς. Το μάθημά σας θα ξεκινήσει με καθοδηγούμενη πρακτική (Led Ashtanga). Ο Ανώτερος Δάσκαλος σας θα σας καθοδηγήσει μέσω της πλήρους Πρώτης  Σειράς, με τροποποιήσεις, ενώ οι βοηθοί δάσκαλοί σας θα σας βοηθήσουν στην εξασφάλιση της σωστής ευθυγράμμισης των ασανών. 


Μέχρι το τέλος της δεύτερης εβδομάδα, θα είστε έτοιμοι να αρχίσετε να ασκείστε στην Πρώτη  Σειρά  Mysore Style. Εδώ, θα ολοκληρώσετε τη σειρά, με τον δικό σας ρυθμό και στον δικό σας χρόνο. Ο ανώτερος Δάσκαλος σας θα ελέγξει έπειτα την ευθυγράμμισή σας, θα σας βοηθήσει να εμβαθύνετε τη στάση του σώματος και αν χρειαστεί θα σας προσαρμόσει τη στάση του σώματος.


Το απογευματινά μαθήματα θα επικεντρωθούν στις βασικές περιοχές: 
άνοιγμα του ισχίου, εμπρόσθιες κάμψεις και οπίσθιες κάμψεις. Αυτά τα εργαστήρια είναι διασκεδαστικά και ιδιαίτερα, γιατί καθίσταται ορατή η πρόοδος που κάνετε και είναι μια υπενθύμιση ότι η γιόγκα μπορεί να είναι και διαδραστική. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την αυτοπειθαρχία και την εστίαση των πρωινών συνεδριών Mysore Self-Practice.


Vinyasa Flow


Δύο φορές την εβδομάδα, η πρωινή πρακτική θα είναι μια πρακτική ροής Vinyasa. Αυτές οι πρακτικες θα επιδεικνύουν δυναμική αλληλουχία στάσεων για να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση του σώματος. Η Vinyasa Flow προέρχεται από την Ashtanga Yoga. Αυτά τα μαθήματα προσφέρουν μια αλλαγή από την καθορισμένη ακολουθία της Ashtanga Yoga σε μια πρακτική που επιτρέπει τη δημιουργικότητα στο ματ.


Πραναγιάμα (τεχνικές αναπνοής)


Από την πρώτη μέρα σας, θα ενθαρρύνεστε να φέρνετε την επίγνωση στην αναπνοή σας. Και στις δύο Ashtanga Yoga και Vinyasa Flow, η αναπνοή ξεκινάει την κίνηση και μέσα απο την αναπνοή το σώμα κινείται. Είναι αδύνατο να προχωρήσετε μέσα από τη σειρά χωρίς να εξοικειωθείτε με τον ρυθμό της δικής σας αναπνοής, βελτιώνοντας την εστίασή σας σε αυτήν. Θα μάθετε τεχνικές Pranayama που θα σας βοηθήσουν να επιμηκύνετε την αναπνοή σας, να αυξήσετε την πνευμονική σας ικανότητα και να ενισχύσετε το νευρικό σύστημα. Αυτή είναι μια σημαντική πτυχή της γιόγκα που συχνά παραβλέπεται καθώς η σωματική άσκηση έχει προτεραιότητα. Η Πραναγιάμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφίσει το άγχος και την ένταση, κάτι που συχνά υφίσταται στη σύγχρονη κοινωνία. Η πρακτική της Πραναγιάμα θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε πνευματική και συναισθηματική δύναμη για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια υγιή αίσθηση ευημερίας, όχι μόνο στο YTTC αλλά στην καθημερινή σας ζωή.


Οι τάξεις θεωρίας θα εξηγήσουν τα οφέλη που συνοδεύουν αυτές τις τεχνικές αναπνοής και θα σας επιτρέψουν να εξασκείστε αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια των καθοδηγούμενων τάξεων.


(Kriyas Καθαρισμός ) 


θα καθαρίσει το ρινικό σύστημα και θα επιτρέψει στην αναπνοή να ρέει ελεύθερα. Οι τεχνικές θα περιλαμβάνουν το JalaNeti. Εκπαιδευτικά μαθήματα είναι διαθέσιμα για κάθε άτομο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτόν τον τομέα.


Μαθήματα ανατομία  και ευθυγράμμισης


Αυτές οι τάξεις θα σας επιτρέψουν να αποκτήσετε μια βαθύτερη γνώση της σειράς εξετάζοντας λεπτομερώς τους μηχανισμους του σώματος σε κάθε στάση. Η σαφής κατανόηση των Σκελετικών και των Μυϊκών Συστημάτων είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσετε να ασχοληθείτε με τις στάσεις και τι πρέπει να επιτύχετε σε μια στάση αναφορικά με την ανατομική της εστίαση. Στόχος μας είναι να βελτιώσετε  προηγούμενες γνώσεις ανατομίας ανεξάρτητα από το επίπεδο που μπορεί να έχετε και να ασκηθείτε με μεγαλύτερη επίγνωση του δικού σας σώματος. Κατά τη διάρκεια αυτών των τάξεων, θα εστιάσετε επίσης στον τρόπο τροποποίησης της δικής σας πρακτικής όσον αφορά τον εντοπισμό των αδυναμιών σας. Αυτές μπορεί να οφείλονται σε έλλειψη δύναμης ή ευελιξίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Θα σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τέτοιες περιοχές και να σας προσφέρουμε τεχνικές προετοιμασίας για να επιτύχετε βελτιώσεις στην προσωπική σας πρακτική. Αυτή η τάξη μας δίνει την ευκαιρία να σας βοηθήσουμε στην ουσία με την πρακτική σας αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Η τάξη παρέχεται από έναν ορθοπαιδικό χειρούργο και έναν Δάσκαλο.


Μεθοδολογία διδασκαλίας


Θα αρχίσετε να διδάσκετε κατά την δευτερη εβδομάδα της εκπαίδευσής σας. Θα προχωρήσετε στην επινόηση και την παράδοση της δικής σας κλάσης ροής Vinyasa. Κάθε εβδομάδα θα παρέχουμε εργαλεία για να αναπτύξετε τις διδακτικές σας ικανότητες, διευκολύνοντάς σας να δημιουργήσετε τη δική σας τάξη γιόγκα που θα διδάξετε κατά την τελευταία εβδομάδα. Οι συνεδρίες μεθοδολογίας και διδασκαλίας περιλαμβάνουν: Έναρξη τάξης, ακολουθία για ροή Vinyasa, οδηγίες, τεχνικές χαλάρωσης, διορθώσεις και τροποποιήσεις. Οι μαθητές μας βιώνουν πάντα μια αξέχαστη εμπειρία καθώς η πλειοψηφία θα διδάξει για πρώτη φορά. Συμμετέχοντας στις τάξεις των άλλων και παρέχοντας εποικοδομητική ανατροφοδότηση στους συναδέλφους σας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε να υποστηρίζετε το ήθος μας ότι η μάθηση μοιράζεται.


Η Φιλοσοφία της Γιόγκα 


Η Φιλοσοφία της Κλασικής Γιόγκα είναι συνυφασμένη με το πρόγραμμα και θα παρουσιαστεί στις Yoga Sutras του Patanjali, επιτρέποντάς σας να κάνετε τις δικές σας συγκρίσεις της κλασσικής και της σύγχρονης γιόγκα, θέτοντας το ερώτημα «Τι είναι Γιόγκα; Αυτές οι συνεδρίες είναι μια σπουδαία στιγμή για τη φιλοσοφική συζήτηση. Κάθε τάξη γιόγκα θα έχει μια πρόθεση με ένα πνευματικό μήνυμα που θα σας επιτρέψει να καταλάβετε πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε την φιλοσοφία στην πράξη.


Αξιολογήσεις


Θα διδάξτε μια τάξη ροής,βασισμένη στην Ashtanga,στους συναδέλφους σας,
θα δώσετε ένα γραπτό τεστ στη Φιλοσοφία της Γιόγκα (ανοιχτό βιβλίο),
θα παρουσιάστε τη σωστή ευθυγράμμιση πολλών ασανων,
θα περάσετε μια μικρή γραπτή δοκιμασία στην ανατομία της ευθυγράμμισης της Πρώτης Σειράς.


Για πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό καλέστε στο        +30 6936772036 ή mail. Info@hathastudio.gr