Φεστιβάλ Δήμου Πατρέων “Τέχνες στο δρόμο”.

Στη σκιά της…

Μια πειραματική σύνθεση εμπνευσμένη από κείμενα του Tomas.S.Eliot, που διερευνά μέσα από σωματικούς αυτοσχεδιασμούς την ισχνότητα της ύπαρξης.
Η παράσταση αποτελεί μια αναφορά στη σκιά που κρύβουμε μέσα μας αλλά και στη σκιά που αναδύεται έξω από εμάς. “Μεταξύ της ιδέας και της πραγματικότητας, μεταξύ της επινόησης και της δημιουργίας, μεταξύ της ισχύος και της ύπαρξης, μεταξύ της ουσίας και της πτώσης, ενσκήπτει η σκιά…Ό,τι σου εστίν η Βασιλεία, ό,τι σου εστίν είναι η Ζωή. Έτσι τελειώνει ο κόσμος, όχι μ’ έναν κρότο      αλλά μ’ ένα λυγμό.”(T.S.Eliot)    

Με δεδομένη την κρίση την οποία βιώνουμε, το Χάος και την Ανυπαρξία που αυτή οδηγεί, στεκόμαστε αντίκρυ, στρέφοντας το βλέμμα μας προς τα μέσα, με μια διεισδυτική ματιά προς στους εαυτούς μας και με κριτική διάθεση απέναντι στις πράξεις μας. Εικόνες από μια ρευστότητα που σκοτώνει, μια πράξη-απραξία, μια πάλη και μια μηδενική αναμονή. Είναι η ανατομία μιας σκληρής
καθημερινότητας που ασφυκτιά. Ο απόηχος μιας μετάβασης που αρνούμαστε πεισματικά!
    Κινούμαστε μετέωροι στο Σκοτάδι ψάχνοντας κάτι για να ισορροπήσουμε. Όμως το “κάτι” υπάρχει, επειδή το τίποτε δηλαδή το “κενό” είναι ασταθές. Προσπαθούμε να λύσουμε το κουβάρι που θα μας βγάλει από το λαβύρινθο έξω στο Φως. Παρατηρητές μιας σιωπής που ολοένα μεγαλώνει. Γέννηση-Θάνατος-Αποκάλυψη…Όλα είναι κυκλικά, παίρνοντας ο καθένας τη θέση που του ταιριάζει. Ιχνηλασίες σ’ έναν αποσπασμένο χρόνο, κενό και αόριστο…Ο Παράδεισος είναι μακριά!
   “Στον καιρό της φρίκης θα τραγουδάμε ακόμα; ” (Μ. Μπρεχτ), σχήμα οξύμωρο αλλά όχι παράλογο! Πόσο πράγματι έχουμε αντιληφθεί που βρισκόμαστε και που πάμε…”Στο μετέωρο σημείο του περιστρεφόμενου κόσμου, ούτε σάρκα ούτε πνεύμα, ούτε κίνηση από ούτε προς, ούτε άνοδος ούτε πτώση…Στο μετέωρο εκείνο σημείο”(T.S.Eliot), ίσως εκεί να βρισκόμαστε!

Ομάδα Σωματικού Θεάτρου “FLESH”απο το Hatha Studio:
Πέννυ Ζήκου, Μαρία-Ελένη Τσίτουρα, Δανάη Μανωλέσου, Νατάσσα Γεωργίου, Κωνσταντίνα Κλαδίτη, Θωμάς Δασκαλοπούλος, Ζάφυ Μελισόβα, Μάριος Τσαούσογλου.
Σκηνική σύνθεση: Πέννυ Ζήκου 
Mουσική επιμέλεια: Πέννυ Ζήκου, Hλίας Στραβοκέφαλος
Κοντραμπάσο: Γιώργος Κοκκινάρης