Βελονισμός

Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής εδώ και τουλάχιστον 2.500 χρόνια. Το ότι και σήμερα, σε πολλά νοσοκομεία στην Κίνα αντιμετωπίζονται σοβαρότατες παθήσεις με βελονισμό και βοτανοθεραπεία, δείχνει τη θεραπευτική αξία του.
Στο Βελονισμό ιδιαίτερα λεπτές βελόνες τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του σώματος,γνωστά σαν “σημεία βελονισμού” ώστε να εξισοροπηθούν οι αντίθετες δυνάμεις του Yin και του Yang με σκοπό την εξισορρόπηση  της ροής  της ενέργειας και τη θεραπεία. Η εφαρμογή του βελονισμού δεν αποτελεί εμπόδιο στην τυχόν φαρμακευτική ή επεμβατική αγωγή αντίθετα μπορεί να ενισχύσει τις άλλες δυτικές θεραπείες. 
Λειτουργεί εκεί όπου η φαρμακευτική αγωγή αδυνατεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Φέρει συνεργατική δράση με τις όποιες φαρμακευτικές αγωγές λαμβάνει ο ασθενής. 
Έχει αποτελέσματα μεγαλύτερα του 70%. Μεγάλη διάρκεια αποτελεσμάτων (μήνες ή χρόνια).

Για ποιες παθήσεις ενδείκνυται:

Η υγεία θα επανέλθειόταν έρθει ξανά η ισορροπία. Γιαυτό, ο βελονισμός ενδείκνυται για όλες τις παθησεις. Και μπορεί μόνο να βοηθήσει και όχι να βλάψει. Είναι ανθρωποκεντρική θεραπαυτική μέθοδος και όχι νοσοκεντρική. Αναφέρονται ενδεικτικά :
Κεφαλαλγία/Ημικρανία/ Πόνοι αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης/Πόνοι των αρθρώσεων 
Αϋπνία/ Φοβία/Μελαγχολία/Κατάθλιψη/Άγχος/Εθισμοί (κάπνισμα, αλκοόλ, χρήση ουσιών
Ανορεξία/Παχυσαρκία/Γαστρίτιδα/ Εμετοί/Κολίτιδα Δυσκοιλιότητα/Νόσος Crohn
Παθήσεις των αγγείων/Υπέρταση /Υπόταση
Κοινό κρυολόγημα/ Βρογχίτιδα/ Βρογχικό άσθμα
Εμβοές/Ίλιγγος/ Αλλεργική ρινίτιδα
Υπογεννητικότητα/Γυναικολογικες διαταραχές/Διαταραχές έμμηνου ρύσεωs και εμμηνόπαυση/Πρόωρη εκσπερμάτωση/ Στυτική δυσλειτουργία
Παραλύσεις/Νόσος Parkinson/Νόσος Alzheimer/Σκληρυνση κατα Πλακας
Οφθαλμολογικές παθήσεις.
(Σύμφωνα με το National Institute of Health (ΝΙΗ): Ναυτία και εμετός που σχετίζονται με την θεραπεία του καρκίνου)

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ. 
Ο βελονισμός βοηθά το άτομο στην απόφασή του για διακοπή του καπνίσματος με θεαματικά ως επί τω πλείστων αποτελέσματα. Από την 1η κιόλας συνεδρία και εξαφανίζει τα συνοδά συμπτώματα που θα είχε καποιος κόβοντας το κάπνισμα μόνος του (εκνευρισμό, βουλημία κα)Υπάρχουν δύο κατηγορίες καπνιστών: αυτοί που προσπαθούν να το κόψουν σταδιακά και αυτοί που μπορούν να το κόψουν μόνο «με το μαχαίρι». Ο βελονισμός  μπορεί να βοηθήσει και τις δύο κατηγορίες.

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ-AΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ-NATURAL FACE LIFT
Oι ρυτίδες και η χαλάρωση του δέρματος εμφανίζονται όταν υπάρχει ανισορροπία στον οργανισμό. Η πάροδος του χρόνου επιφέρει ανισοροπία και την εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης, αλλά δεν συμβαίνει σε όλους στην ίδια ηλικιακή χρονική στιγμή, ούτε και στον ίδιο βαθμό, γιατί τα αίτια διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τη διάθεση και την ενεργητικότητά μας. Η ηλικία λοιπόν δεν είναι το βασικό αίτιο, αλλά η κατάσταση ισορροπίας μέσα στον οργανισμό. Για το λόγο αυτό πρωταρχικά το άτομο δέχεται βελονισμό στο σώμα για εξισορρόπηση της ενέργειας προτού προχωρήσουμε στην αισθητική θεραπεία. Μέσω της εξισορρόπησης βελτιώνεται ταυτόχρονα και οι εσωτερικές λειτουργίες και η εμφάνιση του ατόμου. Επίσης με την τόνωση της κυκλοφορίας μέσω του βελονισμού και μάλαξης με ειδικό εργαλείο guasha αυξάνεται και η παραγωγή κολαγόνου,η οποία κάνει το δέρμα πιό ελαστικό και συμβάλλει στο “γέμισμα” των ρυτίδων.
Ο Αισθητικός Βελονισμός-Lifting είναι μια φυσική και πολύ αποτελεσματική μέθοδος αντιγήρανσης. 
H ρεφλεξολογία είναι μια πανάρχαια θεραπευτική και προληπτική μέθοδος που έχει ολιστική βάση. Πετυχαίνει τα θεραπευτικά της αποτελέσματα μέσω της ενεργοποίησης των νευρικών απολήξεων που βρίσκονται κυρίως στο πέλμα, γιατί τα πέλματά μας είναι ένας τέλειος μικρόκοσμος, έναςανατομικός χάρτης ολόκληρου του σώματος.
Έχει μια φυσική και αφάρμακο επίδραση στο νευρικό σύστημα, το οποίο με την σειρά του επηρεάζει το ενδοκρινολογικό, το μυοσκελετικό, καθώς και τα υπόλοιπα συστήματα του οργανισμού, μέσω της ευόδωσης της αιματικής κυκλοφορίας και της βαθειάς χαλάρωσης που βιώνει το άτομο.
Σκοπός της είναι να εξισορροπήσει  όλα τα συστήματα  του οργανισμού  και να εναρμονίσει ολόκληρο το σώμα.
Bρίσκει εφαρμογή σε: ξασθένηση σωματικών δυνάμεων, εύκολη κόπωση, χαμηλός ρυθμός μεταβολισμού (μειωμένες καύσεις), αίσθημα ‘κακής διάθεσης, άγχος, διαταραχές στον ύπνο, θωράκιση του αμυντικού συστήματος, αύξηση της βιολογικής αντοχής και της νοητικής διαύγειας βρίσκουν άμεση ανταπόκριση με τη ρεφλεξολογία. Όμως, αφού συμβάλλει και στοχεύει στην αποκατάσταση της ισορροπίας, είναι μεγάλη η συνεισφορά της και σε χρόνιες και δύσκολες διαταραχές και παθήσεις των συστημάτων και οργάνων, όπως  οι διαταραχές του πεπτικού συστήματος, γυναικολογικές δυσλειτουργίες, PMS (προ της εμμήνου ρύσεως σύνδρομο, πονοκέφαλος, ημικρανία, ζάλη, ίλιγγο, διάφοροι πόνοι στο σώμα, δύσπνοια, ιγμορίτιδα κα)