Urban Yoga Retreat με την Τίνα ΖυμαράκηSamādhi in the City

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 17:00-20:00
      

The Stories of our Practice | Οι θρύλοι και οι ιστορίες της γιόγκα

Οι θρύλοι και οι ιστορίες της γιόγκα Oι ονομασίες (Νama) των θέσεων και οι απίστευτες ιστορίες πίσω τους Πολλές από τις στάσεις της πρακτικής μας προέρχονται από τον πλούσιο κόσμο της Ινδικής μυθολογίας. Μαζί, θα διερευρενήσουμε την προέλευση των στάσεων και τις όμορφες ιστορίες που τις πλαισιώνουν.
Θα μάθετε για τους ṛιṣi (τους πρώτους γιόγκι), τον "Πολεμιστή", τον Χάνουμαν, το Σίβα-Ναταράτζ, τον Γκανέσα, την Κάλι-Ντούργκα και περιπέτειες από τη ζωή τους. Γιατί κάνουμε στάσεις εμπνευσμένες από το ζωϊκό βασίλειο και τα στοιχεία της φύσης; Από πού προήλθε ο Χαιρετισμός στον Ήλιο; Πώς μπορούμε να πάρουμε το συμβολισμό από αυτούς τους μύθους ως εργαλείο και έμπνευση, για την πρακτική και τη ζωή μας;
Για ασκούμενους όλων των επιπέδων, αρχάριοι χωρίς τραυματισμούς ευπρόσδεκτοι, ενώ οι πιο έμπειροι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να "παίξουν" με περιπετειώδεις παραλλαγές.

Κυριακή  9 Φεβρουαρίου 10:30-13:30

Εργαστήρι ανεστραμμένων Yogi Playground!

Για πολλούς από εμάς, oi αναστροφές φαίνεται σαν μια κατηγορία στάσεων που έχει σχεδιαστεί για άλλο είδος! Απαιτούν δύναμη, ευελιξία, συγκέντρωση και την ισορροπία, και μια γερή αίσθηση του χιούμορ. Με συνεχή πρακτική για μέγάλο χρονικό διάστημα, αυτές οι στάσεις γίνονται οι μεγαλύτεροι δασκάλοί μας, καθώς μαθαίνουμε να τις εξερευνούμε με περιέργεια και ενθουσιασμό. Θα μάθετε πώς μπορείτε σταδιακά να προετοιμάζετε το σώμα και να εκτελείτε αυτές τις πόζες με ασφάλεια, αυτοπεποίθηση και δεξιότητα. Ο καθένας αξίζει την ευκαιρία να αισθανθεί τα απεριόριστα οφέλη από την πρακτική των αναστραμένων. Το εργαστήρι (για έμπειρους μαθητές χωρίς τραυματισμούς) θα συνδυάσει προπαρασκευαστικές στάσεις σε δυναμική ροή, ασφαλείς προσεγγίσεις για τη βέλτιστη ευθυγράμμιση, και τρόπους να στέκεστε στα χέρια, το κεφάλι, και τους ώμους, με αρκετές περιπετειώδης παραλλαγές για τους πιο ζυμωμένους. Θα μετατρέψουμε το φόβο του να βλέπουμε τον κόσμο από άλλη οπτική γωνία σε παιχνιδιάρικη μάθηση, σύνδεση, κι εξέλιξη. Ξυπνήστε νέα ενέργεια και εμπνεύστε μια ισχυρότερη αίσθηση της ισορροπίας και δύναμης- στη ζωή και την πρακτική σας.

Κυριακή  9 Φεβρουαρίου 14:00-15:00

Εισαγωγή στη φιλοσοφία της Yoga Oμιλία και ανοιχτή συζήτηση

το οκταπλό μονοπάτι και οι θεμελιώδεις αρχές που μας βοηθούν στο μονοπάτι της ολοκλήρωσης.
Θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τις ερωτήσεις σας και να μοιραστείτε τους προβληματισμούς σας. Υπάρχει γιογκική διατροφή; Υπάρχουν κάποια μυστικά που θα με βοηθήσουν στην πρακτική μου; Ποιά είναι τα στοιχεία που θέλουμε να καλλιεργούμε στις στάσεις, αλλά και στη ζωή μας; Θα μάθετε τί είναι (και τί δεν είναι) η γιόγκα, τα διάφορα είδη της γιόγκα και πώς μπορείτε να τα προσεγγίσετε, και να προσαρμόσετε αυτές τις αρχαίες πρακτικές στους ρυθμούς και στα μέτρα της καθημερινότητάς σας.

Τα τρίωρα θα συνδυάσουν ομιλία, μάντρα, δυναμική άσανα, διαλογισμό, χαλάρωση, ιστορίες και πρακτικούς τρόπους να ξεκινήσετε την μεταμόρφωση, από τα έξω προς τα μέσα.

Κόστος συμμετοχής:
Έγκαιρη εγγραφή
20 ευρώ το μάθημα, 5 ευρώ το μάθημα της φιλοσοφίας μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.
Καθυστερημένη εγγραφή μετά τις 26 Ιανουαρίου : 25  ευρώ το μάθημα, 10 ευρώ το
μάθημα της φιλοσοφίας.

 
Για την καταβολή της προκαταβολής επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2610 00867 ή στο  6979657701 για να ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα των θέσεων και κατόπιν κάνετε κατάθεση με το ονοματεπώνυμο σας στον εξής τραπεζικό λογαριασμό:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  ΙΒΑΝ: GR2701102260000022663604837 & ΑΡΙΘ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ 226/636048-37 ΚΛΑΔΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ και μας ενημερώνετε για τη συναλλαγή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΤΙΝΑ ΖΥΜΑΡΑΚΗ  Ανακάλυψε τη Yoga στη Νέα Υόρκη, αρχές του 1998. Έκτοτε, αφοσιωμένη στην καθημερινή πρακτική και τη συνεχή μελέτη της γιογκικής φιλοσοφίας, έχει παρακολουθήσει αναρίθμητες τάξεις και σεμινάρια. Για χρόνια, παρακολούθησε την Ashtanga Yoga κοντά στον εμπνευστή του συστήματος Shri K. Pattabhi Jois σε ΗΠΑ και Ινδία, με επιπλέον εκπαιδευτικά σε Jivamukti, Ashtanga, Bhakti Flow, Προγεννητική Yoga, και Yoga για παιδιά. Δίδαξε στη Νέα Υόρκη για σχεδόν δέκα χρόνια, και στην Αθήνα όπου ζει από το 2010 με χαρά κι ευγνωμοσύνη.
Η Τίνα πιστεύει στη δύναμη της πρακτικής να αλλάξει τον κόσμο μας προς το καλύτερο: είναι δραστήρια σε πολλά μέτωπα, φέρνοντας τη σοφία της γιόγκα σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, ταυτόχρονα υποστηρίζοντας φιλανθρωπικά σωματεία και οργανισμούς. Συμμετέχει σε φεστιβάλ ενώ μοιράζεται εργαστήρια και διοργανώνει γιογκικές εξορμήσεις στα πιο όμορφα μέρη της χώρας μας. Τα μαθήματα μαζί της είναι δυναμικά, παιχνιδιάρικα, ανατρεπτικά, θεραπευτικά, αυθεντικά.