ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ

Το Hatha Yoga Studio διοργανώνει για πρώτη φορά στην Πάτρα, μαθήματα Συγκριτικής Θρησκειολογίας με τον Φώτη Τερζάκη, ιδρυτή της Εταιρείας Διαπολιτισμικών Σπουδών.
Τα μαθήματα   είναι ανοιχτά  σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για το εν λόγω αντικείμενο. 
Συγκριτική θρησκειολογία είναι η επιστήμη που μελετά τις θρησκείες σαν ένα κομμάτι τής μεγάλης εικόνας τής ανθρώπινης ιστορίας και του παγκόσμιου πολιτισμού. Είναι προϊόν τής διασταύρωσης πολλών επιμέρους επιστημών: της ίδιας τής ιστορίας, της κοινωνιολογίας και της κοινωνικής ανθρωπολογίας, της αρχαιολογίας, της φιλολογίας και της λαογραφίας. Ανασυνθέτει τελετουργίες και μύθους, κείμενα και ερμηνευτικές παραδόσεις, θρησκευτικά δόγματα και τυπικά, στη σχέση τους πάντα με τη συγκεκριμένη ιστορική εποχή και με τη συγκεκριμένη κοινωνική δομή στην οποίαν ανήκουν. 
Σε αυτή τη σύντομη σειρά μαθημάτων θα επιχειρήσουμε μια πρώτη γνωριμία με το ευρύ θρησκειολογικό πεδίο, και με την ειδική επιστήμη που το μελετά, μέσ’ από τηνπαρουσίαση μερικών από τα πιο οικουμενικά θρησκευτικά φαινόμενα, όπως η σαμανική έκσταση και οι γονιμικές τελετές, και κάποιων από τις σπουδαιότερεςπαγκόσμιες θρησκείες, πέρ’ από αυτή που γνωρίζουμε ως «δική μας»: της ΜέσηςΑνατολής (Ιουδαϊσμός και Ισλάμ) και της Ανατολικής Ασίας (Ινδουισμός, Βουδισμός,Κομφουκιανισμός και Ταοϊσμός). Τα μαθήματα έχουν, αναλυτικά, ως εξής:
 
1. Η έννοια του ιερού. 
Σάββατο (14 Ιανουαρίου 2017)
2. Η σαμανική έκσταση και το γονιμικό όργιο.
(Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017)
3. Το Ισραήλ και ο μονοθεϊσμός.
(Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017)
4. Ισλάμ
(Σάββατο 4 Μαρτίου 2017)
.5. Ο Ινδουισμός.
(Σάββατο 18 Μαρτίου 2017)
6. Ο Βουδισμός και το ιαπωνικό Ζεν. 
(Σάββατο 1 Απριλίου 2017)
7. Ταοϊσμός και Κομφουκιανισμός στη Κίνα. 
(Σάββατο 22 Απριλίου 2017)

Κάθε μάθημα διαρκεί δύο ώρες και θα γίνεται τα Σάββατα στις προαναφερθείσες ημερομηνίες, στις 11.30-13.30, στο Hatha Yoga Studio στην Πάτρα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από την παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου μαθημάτων.
Κόστος συμμετοχής:
Προπληρωμή μέχρι την έναρξη 100€
Από το 1ο μάθημα 120€, πληρωτέα σε δύο δόσεις
Μεμονωμένο μάθημα 25€

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στη γραμματεία της σχολής 2610- 000867, 694 055 9700 ή να μας στείλετε e-mail στην ακόλουθη διεύθυνση info@hathastudio.gr

Βιογραφικό
Ο ΦΩΤΗΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1959 στην Πάτρα. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στον χώρο τουβιβλίου (ως εκδότης, επιμελητής σειρών και μεταφραστής), και ερευνητικά, στο πλαίσιο σεμιναρίων,
σε ποικίλους τομείς των Επιστημών του Ανθρώπου (φιλοσοφία, πολιτική ψυχολογία, ομαδική ανάλυσηκαι κοινωνική ανθρωπολογία). Από το 1992 ως το 2001 συνδιοργάνωνε, με τον Μάριο Μπέγζο, τοανεξάρτητο Θρησκειολογικό Σεμινάριο που το 1997 οδήγησε στη δημιουργία της Εταιρείας Θρησκειο-λογικών Ερευνών (της οποίας χρημάτισε διαδοχικά γραμματέας και πρόεδρος), και ήταν από τους βα-σικούς συντάκτες του Θρησκειολογικού Λεξικού στα Ελληνικά Γράμματα. Έχει δημοσιεύσει εκτεταμένο αριθμό δοκιμίων και κριτικών σε ποικίλα έντυπα (Σημειώσεις, Λεβιάθαν,Ήχος, Πλανόδιον, Πανοπτικόν, κ.ά.) και συνεργαστεί κατά περιόδους ως βιβλιοκριτικός με τις εφημε-ρίδες Ελευθεροτυπία, Καθημερινή και Αυγή• έχει επίσης διδάξει μετάφραση φιλοσοφίας στο ΑγγλικόΤμήμα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ). Από το 2005, έχει ιδρύσει έναν θεσμόεναλλακτικής επιμόρφωσης, το Κέντρο Διαπολιτισμικών Σπουδών (και, από το 2008, ΕταιρείαΔιαπολιτισμικών Σπουδών), στα πλαίσια του οποίου παραδίδει σειρές μαθημάτων στη φιλοσοφία, τηναισθητική, τη συγκριτική θρησκειολογία και τη θεραπευτική ανθρωπολογία/ ψυχανάλυση. (Βλ.αναλυτική εργοβιογραφία στο www.fotisterzakis.gr)